استرس و اضطراب دو علامت شایع و ناشی از افسردگی در بسیاری از افراد جامعه امروز است. بسیاری از کسانی که به دلایل کار، تحصیل، ازدواج یا به هر دلیل دیگری مهاجرت می کنند بیشتر در معرض اضطراب و افسردگی بعد از مهاجرت قرارمی گیرند. در این مطلب سعی داریم تا به بررسی بیشتر مشکل افسردگی بعد از مهاجرت به کشورهای خارجی بپردازیم و راه های درمان آن را بیابیم.
ممکن است که برای خیلی ار ما پیش آمده باشد که از موقعیت اجتماعی، کاری، سیاسی، فرهنگی و …. ناراضی باشیم و هر چقدر هم که برای آن تلاش کرده باشیم اما نتوانیم به نتیجه ای که مد نظر خودمان است و جایگاهی که انتظارش را داریم رسیده باشیم. و در انتها تصمیم به مهاجرت به یک شهر یا کشور دیگر را گرفته باشیم.
مهاجرت یک فرآیند پر از داستان های پیش بینی نشده است، که هر کدام از آن ها می تواند پر از استرس و فشار باشد؛ از دور شدن از دوستان، آشنایان و خانواده یا کسانی که می توانند به ما آرامش روانی را بدهند تا تغییرات شرایط اقتصادی، از دست دادن شغل، موضوعات مالی، تغییرات فرهنگی ، اختلافاتی که ممکن است بین یک فرهنگ با فرهنگ دیگر باشدو خیلی موارد دیگر.
هر کدام از مواردی که تا کنون به آن اشاره کردیم؛ می توانند منبعی برای استرس و مشکلات روحی روانی باشند.
افسردگی چیست؟
افسردگی واکنشی طبیعی در انسان نسبت به عواملی مانند تغییر محیط، خشم، فقدان و … است. این مشکل در صورتی که کنترل شود، خود محرک انگیزه و امید درانسان می شود؛ اما در مواردی که غیر قابل کنترل و طولانی باشد در عملکرد ارتباطی، ادراک و شناخت انسان تاثیرات مخرب دارد. خوشبختانه با پیشرفت های علم روانپزشکی در حوزه روانشناسی، درمان قطعی افسردگی نیز پیدا شده است که در ادامه بیشتر به بررسی آن خواهیم پرداخت.
دلایل افسردگی بعد از مهاجرت
مهاجرت به شهر یا کشوری دیگر با سختی هایی همراه است که گاه از نظر روانی فرد را پریشان می کند و اگر در زمان مناسب به آن رسیدگی نشود، می تواند به افسردگی ختم شود. از مهم ترین علل افسردگی بعد از سفر و اقامت در کشوری خارجی یا شهری دیگر، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تغییر محیط
- تغییرات آب و هوایی که خود باعث تغییر متابولیسم دربدن می شود؛
- تغییر شغل
- دوری از دوستان و خانواده
- شوک فرهنگی
در بسیاری از مواقع افراد جایگاه اجتماعی، شغلی و مالی خود را در نظر نمی گیرند و تصمیم به مهاجرت می گیرند و بعد از مهاجرت به کشور و شهری دیگر، به دلیل از دست دادن جایگاه قبلی و قرار گرفتن در موقعیت شغلی پایین تر، با افسردگی مواجه می شوند. همین عدم تناسب بین “چیزی که هستیم ” و “چیزی که می خواهیم باشیم” عامل اضطراب و به تبع آن افسردگی در بسیاری از افراد است.
اغلب مهاجران از جایگاهی که در سال های اولیه مهاجرت بدست می آورند و تغییر شرایط ناگهانی ناراضی هستند. آن ها در موقعیتی قرار داشتند که بدلیل نارضایتی از آن تصمیم به تغییر شرایط برای خود گرفته اند اما حالا نیز پس از مهاجرت نیز در وضعت شکننده به همراه تنش و استرس زیادی قرار دارند.
این تنش و استرس باید ما را با محرک های درونی خودمون انطباق پذیر کند و باعث سازگاری ما با محیط خودمان شود. اگر منابع کافی برای کنترل این مشکلات و شناختن آن ها نداشته باشیم می تواند باعث تنش و اضطراب بسیار زیادی شود که خیلی مواقع به بیماری اضطراب و استرس پس از مهاجرت میانجامد. این بیماری شکل شدید تر از هوم سیک (home sick) یابیماری جدا شدن از وطن که می تواند به افسردگی شدید بیانجامد.
این موضوع نه تنها باعث می شود فرد نتواند به آن چیزی که مد نظر خودش بوده است برسد، بلکه باعث ضعف آن ها در عملکردشان می شود و ممکن است انگیزه آن ها برای ادامه دادن مسیر را از بین ببرد و در نتیجه باعث آسیب های روحی و روانی شدیدی در آن ها می شود. صحبت کردن با یک متخصص سلامت و کسانی که می توانند در زمینه بهداشت و روح روان به ما کمک می کند تا این استرسها را بشناسیم و روش کنار آمدن با آن ها را پیدا کنیم.
استرس چیست؟
رویداد های مختلفی وجود دارند که باعث استرس می شوند و این احساس را در شما به وجود می آورند. نشانه های استرس ممکن است بی خوابی، سر درد، تپش قلب و مواردی دیگر باشد. می توانگفت که مهاجرت خود به تنهایی می تواند کی از محرک های استرس باشد.
اضطراب چیست؟
یکی از شایع ترین اختلالات ذهنی که افراد زیادی را در گیر می کند اضطراب است، در واقع اضطراب واکنش طبیعی بدن به استرس است و مطمئنا هنگام مهاجرت ممکن است که برای شما نیز به وجود آید. علائم استرس ممکن است که علائم مخربی باشند و به شدت در کیفیت زندگی شما تاثیر بگذارند.
عوارض مهاجرت یا حاشیه نشینی اجتماعی
با افزایش موقعیت های استرس زا در یک محیط جدید شما درک جدیدی از حس از دست دادن، تبعیض و حاشیه نشینی اجتماعی را تجربه خواهید کرد. مراوده با افرادی که نمی شناسید و همزبان شما نیستند، اختلاف فرهنگی، عقیده ای و حتی تفاوت در آداب روزمره می تواند در ابتدا بسیار آزار دهنده باشد. این درک باعث می شود که شما ناخود آگاه تنهایی رانتخاب کنید و منزوی شوید. هر چه ترجیح به تنهایی بیشتر شود، افسردگی را عمیق تر خواهد کرد. اما آیا می توان از مشکلات بعد از مهاجرت عبور کرد؟ آیا راهی برای مدیریت افسردگی بعد از اقامت در محلی جدید وجود دارد؟ در ادامه پاسخ این سوال را خواهید یافت.
مدیریت افسردگی بعد از مهاجرت
برای مدیریت افسردگی راه های گوناگونی وجود دارد که با شناخت آن ها می توانید از این مرحله از زندگی عبور کنید. این راه ها عبارتند از:
با مشاوره هم زبان خود صحبت کنید
زمانی که با مشکلی جسمی مواجه می شویم، در اسرع وقت برای درمان اقدام می کنیم و به بهترین دکتر مراجعه می کنیم تا به کمک تخصص خود این مشکل را رفع کند. مشکلات روانی از جمله افسردگی نیز نیاز به درمان به کمک متخصص دارد. ارتباط با یک روانشناس خوب نیز کمک بسیار موثری برای کنترل و مدیریت بحران افسردگی بعد از مهاجرت است. این مشاوره بهتر است با روانشناسی باشد که هم زبان با شماست و از احساسات و مشکلات فرهنگی شما اطلاع دارد و به آن واقف است. شاید یافتن روانشناس در کشوری بیگانه کار دشواری باشد. خوشبختانه این موضوع به راحتی با مشاوره آنلاین روانشناسی قابل حل است. با یافتن یک روانشناس خوب آنلاین می توانید به راحتی از سختی مرحله افسردگی بعد از مهاجرت رهایی پیدا کنید.
در جمع حضور پیدا کنید
سعی کنید در مکان های پر رفت و آمد، جشن ها و مهمانی ها حضور داشته باشید. محیط های جدید را کشف کنید. استفاده از نقشه محل ابزاری است که کمک بسیای به شما خواهد کرد.
فعالیت های مثبت داشته باشید
به موسیقی مورد علاقه یتان گوش دهید، ورزش هایی را که دوست دارید انجام دهید و به فعالیت های مورد علاقه یتان بپردازید.
با دوستانتان ارتباط برقرار کنید
هرچقدر دلبستگی های عاطفی به خانواده، کار و یا دوستانمان بیشتر باشد، بیشتر تحت تاثیر دوری و به خاطر دلتنگی مورد افسردگی قرارمی گیریم. اما باید یادمان باشد که ما به یک دلیل بزرگتر و هدفی که داشتیم تصمیم به مهاجرت گرقتیم و باید بدانیم که به شرایط جدید عادت کرده و با آن اخت می گیریم. ارتباطتان با دوستانتان را حفظ کنید و با آن ها درباره نگرانی ها و مشکلاتتان صحبت کنید. این کار باعث آرامشتان خواهد شد. با پیشرفت تکنولوژی این ارتباط ها آسان تر شده و به راحتی می توانید در زمانی مشخص با آشنایانتان ارتباط برقرار کنید. با نزدیکان خودتان مهربان باشید و سعی کنید دوستی برای خودتان بیابید؛ فراموش نکنید که ایران سرشار از فرهنگ و عادات زیباییست که می تواند برای هر غریبه ای جذاب باشد.
قدردان موفقیت های کوچک خود باشید
موفقیت های کوچکتان را تشویق کنید و آن ها را در نظر بگیرید. پیدا کردن ایستگاه تاکسی و اتوبوس، باز کردن یک حساب بانکی جدید، راهنمایی کردن یک فرد برای پیدا کرن مقصدی که شما آن را می شناختید، همه موفقیت هایی هستند که شما توانسته اید در محیط جدیدتان به دست آورید. قدر موفقیت ها، هر چند کوچک و ساده را بدانید چرا که همین موفقیت های کوچک باعث احساس انگیزه، امید، قدرت و اعتماد به نفس در شما می شود.
خود را در محیط مثبت قرار دهید
برای خود جملات تاکیدی مثبت بنویسید و آن ها را تکرار کنید تا بتوانید از آن الهام بگیرید و باور کنید که می توانید شرایط و خودتان را کنترل و مدیریت کنید.
مطالعه را فراموش نکنید
مطالعه کنید، سعی کنید فرهنگ و مردم جامعه ای را که می خواهید بقیه عمرتان را با آنها بگذرانید را به خوبی بشناسید. این امر به ایجاد روابط اجتماعی بهتر کمک شایانی می کند.
به زمان اعتماد کنید
به خودتان زمان دهید تا با محیط جدید عادت کنید. راه های مدیریتی بالا به زمان نیاز دارند و به مرور همه چیز برایتان مثبت پیش خواهد رفت. چرا که انسان برای عادت کردن، فراموش کردن و ساخته شدن به تمرین و زمان نیازدارد.
بهترین مشاوره آنلاین برای افسردگی بعد از مهاجرت
همان طور که اشاره کردیم، اولین گام در بهبود مشکل افسردگی بعد از اقامت در کشوری بیگانه یا شهری دیگر صحبت با متخصص است. روانشناس به شما کمک می کند تا از راهی درست به درمان قطعی افردگی بعد از مهاجرت بپردازید. انتخاب بهترین روانشناس آنلاین برای درمان افسردگی برای رفع مشکل اهمیت بسیاری دارد. برای پیدا کردن بهترین مشاوره آنلاین برای خارج از کشور ویژگی های زیر را در نظر داشته باشید:
- تجربه و تخصص پزشک را در نظر بگیرید؛
- وقت شناسی پزشک را مورد نظر قرار دهید؛
- مشاوره باید در شنیدن حرف های شما صبر و حوصله داشته باشد.
نتیجه گیری
مهاجرت آغاز فصل جدیدی در زندگی است که قطعاً با هدف خاصی آغاز شده و باید با تلاش و پیگیری پیش برود. افسردگی بعد از مهاجرت پاسخ طبیعی بدن به قرارگیری در محیطی جدید و از دست دادن دوستان و نزدیکان است. با مدیریت صحیح و بهره گیری از متخصص در حوزه درمان افسردگی می توان به راحتی از این مرحله عبور کرد.
در ادامه شما می توانید هر سوالی که در زمینه افسردگی پس از مهاجرت یا مشاوره ایرانیان خارج از کشور دارید در قسمت دیدگاه های انتهای همین مقاله مطرح کنید تا توسط دکتر علیرضا جباری بهترین روانپزشک تهران و متخصص اعصاب و روان به شما پاسخ داده شود.
۰ Comments