این روزها نام مادّه مخدر گل زیاد به گوشمان می رسد. ماریجوانا که با نام گل در میان افراد شناخته می شود، یکی از مشتقات شاهدانه محسوب می شود. مصرف گل، این مادّه مخدر تاثیر مستقیمی بر سیستم اعصاب مرکزی دارد. به همین دلیل تاثیرات مخربی بر ذهن و روان افراد دارد. در این مطلب سعی داریم تا بیشتر با مادّه مخدر گل آشنا شویم و با تاثیرات آن روی مغز افراد آشنا شویم. قبل از شر.ع مطلب، صحبت های دکتر علیرضا جباری، رواندرمانگر و متخصص اعصاب و روان را در این خصوص می شنویم.
گل چیست؟
ماریجوانا که در میان مردم با نام های گراس، علف، سیگاری و گل شناخته می شود یکی از داروهای روان گردان محسوب می شود. این مادّه از گیاه شاهدانه گرفته می شود. گیاه شاهدانه حاوی مقدار زیادی تتراهیدروکانابینول یا THC است که بر اعصاب مرکزی تاثیر می گذارد.
مصرف این مادّه باعث ایجاد توهم برای فرد می شود و احساسات را به صورت غیرطبیعی تغییر می دهد. این مادّه در دراز مدت می تواند بی انگیزگی مزمن در فرد ایجاد کند. در ادامه با تاثیرات این مادّه مخدر بیشتر آشنا خواهیم شد.
تاثیرات ماریجوانا چیست؟
تاثیرات گل بر روی بدن را می توان به دو دسته تاثیرات جسمی و تاثیرات روانی تقسیم کرد.
تاثیرات گل بر روی بدن
از میان عوارض این مادّه مخدر بر روی بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش ضربان قلب
- قرمزی چشم
- خشک شدن دهان و گلو
- بروز مشکلات تنفسی
- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
- بروز برونشیت
- بروز مشکلات جنسی
- سرگیجه
- اختلالات حرکتی
- کاهش حافظه کوتاه مدت
- آهسته شدن تکلم
- بوی بد دهان
معمولاً اثرات مخرب گل بر روی جسم در بلند مدت خود را نشان می دهد و حتی گزارش هایی از ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی نیز دریافت شده است.
تاثیرات روانی مصرف گل
تاثیرات گل بر روی روح و روان فرد نیز مخرب است و می تواند بر بسیاری از کارهای روزمره او تاثیرگذار باشد. از میان این تاثیرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خنده های بی مورد
- عدم تمرکز و حواس پرتی
- پراشتها شدن
- فراموشی
- خواب آلودگی همیشگی
- بیان حرف های نامفهوم و نامرتبط
- افسردگی شدید
- تغییر عادت های غذایی
- وحشت زدگی و اضطراب شدید
- پارانویا و رفتارهای عصبی
- افزایش میل به انزوا و تنهایی
- بی قراری مداوم
آیا مصرف گل اعتیادآور است؟
بسیاری از سودجویان اذعان می کنند که این مادّه اعتیادآور نیست اما باید گفت که مصرف گل به قدری خطرناک و اعتیادآور است که حتی یک بار مصرف آن باعث میل به مصرف دوباره می شود. این داروی مخدر وابستگی شدیدی ایجاد می کند و باعث از کار افتادن قسمتی از مغز می شود که وظیفه آرام بخشی را دارد. از سوی دیگر، اگر مصرف این مادّه روانگردان از سنین پایین شروع شود، می تواند باعث مصرف دیگر مواد مخدر از جمله شیشه شود.
مصرف گل به چه صورت است؟
پوشش این مادّه شبیه به سیگار است و به صورت رولی استفاده می شود. سیگار حاوی گل می سوزد و دود زیادی تولید می کند. این مادّه مخدر بودی تندی دارد و به راحتی قابل تشخیص است.
متاسفانه میان اکثر مردم این باور اشتباه وجود دارد که مصرف گل باعث کاهش وزن و تناسب اندام می شود. به همین دلیل، در بعضی از داروهای لاغری این مادّه مخدر وجود دارد و بسیاری از جوانان به منظور لاغری قرص ها و داروهای لاغری حاوی مادّه مخدر گل را مصرف می کنند.
ترک گل چگونه است؟
روش و نحوه ترک گل برای هر فردی متافاوت است. ترک این مادّه به فامتورهای مختلفی بستگی دارد از جمله:
- میزان مصرف
- مدت مصرف
- وضعیت روانی فرد
- وضعیت جسمانی فرد
از آن جایی که این مادّه تاثیر مستقیم بر روان فرد دارد، حتماً باید ترک آن زیر نظر یک روانپزشک خوب انجام شود. روانشناس با کار کردن روی ذهن فرد دارای اعتیاد به گل، او را به لزوم ترک ترغیب می کند.
لزوم مراجعه به بهترین روانپزشک برای ترک گل
برای ترک اعتیاد به گل مهم ترین نکته اراده فرد است. در مرحله بعدی، انتخاب یک روانشناس خوب اهمیت بسیاری دارد چرا که فرد علاوه بر اعتیاد به این مادّه به مشکلاتی مانند افسردگی و اضطراب شدید نیز مبتلا است. روانپزشک حین جلسات ترک، با کار کردن بر روی ذهن فرد، علاوه بر رفع آسیب های مغزی ایجاد شده، عوارض جانبی این مشکل را نیز برطرف می کند. در بعضی موارد روانپزشک دارویی تجویز می کند تا روند ترک آسان تر انجام شود. روانپزشک خوب برای ترک گل باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
- از سرزنش کردن فرد خودداری کنید و بی طرفانه به درمان او بپردازد؛
- شخصیت بیمار را در نظر بگیرد و سلامت او را مدنظر قرار دهد؛
- تسلط کافی در درمان اعتیاد داشته باشد؛
- صبور و باحوصله باشد؛
- متخصص در حوزه روان درمانی و روانپزشکی باشد.
نتیجه گیری
در این مطلب سعی داشتیم تا به بررسی مادّه مخدر و مخرب ماری جوانا که با نام گل در ایران مشهور است آشنا شویم. در مورد مزایا و معایب آن و تاثیرات سویی که بر روی جسم و روان فرد می گذارد صحبت کردیم. فراموش نکنیم که بسیاری از جوانانی که در دام این مشکل افتاده اند، به راحتی و با کمک شما و یک روانپزشک خوب می توانند در ترک این مادّه موفق شوند.
متخصص اعصاب و روان و رواندرمانگر در تهران، دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان، دارای گواهینامه بین الملی در درمان های متمرکز بر هیجان Emotion focused therapy تحت نظر Juliett beeking، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دوره تخصصی رواندرمانی و تراپی تحت نظر اساتید و سوپرویژن از اساتید مربوطه، روانپزشک و رواندرمانگر سازمان بین اللملی پزشکان بدون مرز در پروژه جنوب تهران از سال 98 تا کنون، روانپزشک و رواندرمانگر در بیمارستان بین اللملی کیش از سال 97 تا کنون
0 دیدگاه