اگر تا به حال میگرن را تجربه کرده و یا شخصی را می شناسید که میگرن دارد، می دانید که چقدر ناراحت کننده و ناتوان کننده می تواند باشد.طبق تحقیقات انجام شده، معمولا زنان سه برابر بیشتر از بقیه جنسیت ها میگرن را تجربه می کنند.از آنجایی که میگرن تاثیر زیادی بر سلام و فعالیت فیزیکی فرد می گذارد، مهم است که تاثیر آن بر سلامت روان بررسی شود.
در ادامه به موضوع تاثیر میگرن بر سلامت روان و راه هایی برای کمک به مدیریت آن می پردازیم.
میگرن چیست؟
میگرن به سردردی گفته می شود که به شکل ضربانی با شدت متوسط تا شدید ایجاد می شود و می تواند با حالت تهوع و استفراغ همراه باشد. میگرن با فعالیت بدنی، نور، صدا و مواردی از این قبیل تشدید می شود و ممکن است ساعت ها یا روزها ادامه داشته پیدا کند.
میگرن و سلامت روان
براساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، میگرن چنین تعریف می شود: “یک اختلال عصبی پیچیده که با حملات شدید سردرد اپیزودیک بروز می کند، که به طور قابل ملاحظه ای عملکرد فرد را مختل کرده و کیفیت زندگی را کاهش می دهد”.
به نوبه خود، میگرن به خطر بیشتر نگرانی های مربوط به سلامت روان کمک می کند و نه تنها تأثیر فیزیکی بر زندگی روباه بلکه بر سلامت روان آنها نیز دارد.
تاثیر میگرن
با توجه به اختلالی که میگرن در زندگی فرد ایجاد می کند، می توان فهمید که داشتن روالی منظم در زندگی، چقدر می تواند در کنترل میگرن موثر باشد.
اثرات میگرن بر سلامت روانی و جسمی
شایع ترین اثرات شامل موارد زیر است:
- مشکلات عاطفی
- کاهش نشاط
- درد
- افزایش ناتوانی
- مشکلات کار، سلامت روانی و جسمی و اضطراب اجتماعی
این تحقیق نشان میدهد که میگرن میتواند به روشهای ناتوانکنندهای بر روی فولکس تأثیر بگذارد که ممکن است بر کیفیت زندگی فرد تأثیر منفی بگذارد.
ارتباط میگرن با استرس، اضطراب و افسردگی
طبق تحقیقات، استرس ناشی از سردردهای میگرنی مکرر ممکن است به ایجاد بیماریهای زمینه ای پزشکی و روانی کمک کند و همچنین بیماری های روحی نیز می توانند منجر به میگرن شوند. برای مثال استرس و اضطراب زیاد می تواند باعث سردردهای میگرنی شوند.
طبق تحقیقات مبتنی بر علائم، که در سال ۲۰۱۷ روی ۷۸۲ بیمارانجام گرفت، ثابت شد که اضطراب بیشتر از افسردگی با افزایش خطر میگرن همراه است. معمولا، احتمال بروز میگرن در افرادی که در مدیریت اضطراب و ایجاد آرامش مشکل داشته و همچنین علائم فیزیکی افسردگی دارند، بیشتر می باشد. درواقع می توان گفت که این بیماری ها مثل یک سیکل به هم مربوط بوده و بریکدیگر تاثیر می گذارند.
میگرن و استیگما
یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که میگرن مزمن با توجه به تأثیر آن بر توانایی کار و نیاز به استراحت، با آستیگما بیشتر از صرع مرتبط است.
اگرچه هر دو بیماری غالباً مزمن و اپیزودیک هستند، بیمارانی که میگرن را تجربه می کنند، با تأثیرات منفی بیشتری بر کیفیت زندگی خود مواجه می شوند. درواقع افرادی که میگرن را تجربه می کنند، هنگام عود بیماری قادر به کار نبوده و به استراحت بیشتری دارند و همین می تواند باعث شود که تحت تاثیر آستیگما قرار بگیرند.
مدیریت چالش های میگرن
میگرن منجر به بروز مشکل در عملکرد فیزیکی شده و سلامت روان را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. انجام بعضی کارها ممکن است درمرور زمان، به کنترل میگرن کمک کند. این کار ها شامل موارد زیر می باشد:
درمان پذیرش و تعهد
درمان پذیرش و تعهد (ACT) از دهه ۱۹۸۰ بسیار رایج شده و بر پذیرش شرایط تاکید دارد. در وهله اول، فرد باید بپذیرد که بعضی مشکلات و شرایط تحت کنترل او نبوده و نمیتواند آن ها را تغییر دهد و یا به سختی تغییر می پذیرند. با این پذیرش کم کم تغییر درشخصیت فرد شروع شده و به مرور زمان فشار کمتری را حس میکند. به دنبال آن، سردرد های میگرنی نیز کاهش می یابند.
درمان رفتاری
مهارتهای درمانی رفتاری از جمله مدیریت استرس، بهداشت خواب و مراقبت از خود میتواند اثربخشی مداخلات پزشکی را برای کمک به بیماران دارای میگرن به حداکثر برساند. اگر شخص قادر به مرخصی گرفتن از کار و پرداخت هزینه مشاوره برای حل مشکلاتی مثل کنترل استرس نباشد، بعید است که توصیه های درمانی رفتاری را دنبال کند. در عوض، به دنبال راه حل های پزشکی برای میگرن است. مانند مراجعه به اورژانس که وقت کمتری می برد.
آموزش و اقدامات قانونی
کنترل میگرن و عوارض عاطفی و روانی آن بدون آگاه سازی امکان پذیر نمی باشد با توجه به قضاوتی که افراد مبتلا به میگرن با آن روبرو هستند، نیاز به کاهش آستیگما در بین مردم از طریق آموزش، حمایت و مداخلات قانونی و سیاستی؛ در سطح سازمانی و فردی، می باشد. در سطح سازمانی می تواند به شکل آگاه سازی جامعه پزشکی و انتقال این آموزش ها باشد و در سطح فردی نیز می تواند از طریق مشاوره و درمان باشد.
بیشتر بخوانید: ویژگی های بهترین روانپزشک تهران
با این که می توان گفت که به طور سطحی، میگرن فقط یک سردرد ساده است، اما کسانی که از آن رنج می برند اغلب انواع علائم و بیماری های دیگری را نیز تجربه می کنند که بسیار فراتر از یک سردرد ساده می باشد.
با توجه به ارتباط میگرن با بیماریهای سلامت روان، به راحتی میتوان تأثیر منفی آن را بر کیفیت زندگی کسانی که با هر دو موضوع سروکار دارد، مشاهده کرد. به این ترتیب، درک بهتر واقعیت میگرن و ارتباط آن با سلامت روان میتواند همدلی مورد نیاز را برای افراد مبتلا ایجاد کند.
منبع:https://www.verywellmind.com/how-are-migraines-and-mental-health-connected-5088568
۰ Comments