همدردی عبارتست از احساس همدلی، دلسوزی و تمایل به برداشتن گام هایی برای کمک به تسکین رنج دیگران است. خود کلمه Compassion از لاتین گرفته شده و به معنای “با هم رنج کشیدن و غمخوار بودن” است. این واژه با احساسات دیگری مانند دلسوزی، همدلی و نوع دوستی مرتبط است، اگرچه این مفاهیم دارای تفاوت های کلیدی هستند. همدلی، توانایی درک احساسات و دیدگاههای دیگران و استفاده از این دانستهها برای مدیریت رفتار توصیف میشود. از سوی دیگر، همدردی زمانی اتفاق می افتد که احساسات همدلی با میل به کمک همراه شود.
نشانه های دلسوزی و همدردی
برخی از نشانه هایی که نشان می دهد شما نسبت به دیگران احساس همدردی و دلسوزی دارید عبارتند از:
- احساس می کنید که اشتراکات زیادی با افراد دیگر دارید، حتی اگر از بسیاری جهات بسیار متفاوت باشید.
- قادر به درک آنچه دیگران از سر می گذرانند و احساس همدردی با آنها دارید.
- توجه به احساسات، افکار و تجربیات دیگران.
- وقتی می بینید که شخص دیگری در رنج و سختی است، اقدام به کمک و همدلی خواهید کرد.
- داشتن سطح بالایی از هوش هیجانی به طوری که بتوانید احساسات خود و دیگران را درک، مدیریت و بر اساس آنها عمل کنید.
- وقتی دیگران نسبت به سختی های شما ابراز همدردی می کنند، احساس قدردانی کنید.
انواع دلسوزی و همدردی
همدردی اغلب به یکی از دو شکل ظاهر می شود، که بسته به اینکه این احساسات چگونه کنترل می شوند، متفاوت است. همدردی شما با دیگران ممکن است برای افراد دیگر باشد و یا ممکن است برای خودتان باشد:
همدردی با دیگران
وقتی احساس همدردی با دیگران دارید، درد و آلام آنها را احساس می کنید و می خواهید راهی برای تسکین رنجشان پیدا کنید. این احساسات شما را وادار می کند تا برای بهبود وضعیت آنان هر کاری که می توانید انجام دهید.
دلسوزی و همدردی نسبت به خود
عبارتست از رفتار با خود با همان همدردی، دلسوزی و مهربانی که نسبت به دیگران ابراز می کنید. به جای اینکه خود را به خاطر اشتباهاتی که ممکن است در گذشته مرتکب شده اید سرزنش کنید، احساس درک و پذیرش خود و نقص های خود را دارید.
چگونه دلسوزی را تمرین کنیم؟
چندین گام مختلف وجود دارد که می توانید برای نشان دادن احساس دلسوزی و همدردی با دیگران بردارید.
- با مهربانی صحبت کنید
- وقتی اشتباه کردید عذرخواهی کنید
- با دقت و بدون قضاوت به سخنان آنان گوش کنید
- دیگران را تشویق کنید
- پیشنهاد کمک به دیگران در حین انجام کاری
- ابراز خوشحالی هنگام موفقیت دیگران
- مردم را همان گونه که هستند بپذیرید
- افراد را به خاطر اشتباهاتشان ببخشید
- احترام بگذارید
- سپاسگزار و قدردان باشید
- صبور باشید
دلسوزی و همدلی دارای عناصر مشترکی هستند، اما دلسوزی و همدردی یک قدم فراتر می رود. به جای اینکه فقط خود را در جای آنها تصور کنید، حس همدردی و دلسوزی شما را وادار می کند تا برای کمک به آن شخص اقدام کنید. از آنجایی که میتوانید احساسات شخص دیگر مانند افسردگی یا اضطراب را به شدت لمس و درک کنید – گویی این احساسات برای شما اتفاق افتاده است – انگیزه قوی برای یافتن راهی برای تغییر وضعیت یا کاهش درد طرف مقابل وجود دارد.
تأثیر دلسوزی و همدردی
همدردی می تواند تأثیر مثبتی بر زندگی شما داشته باشد، مثلا منجر به بهبود روابط و افزایش شادی در شخص می شود. برخی از اثرات مثبت دلسوزی و همدردی عبارتند از:
بخشیدن حس خوبی دارد: یکی از دلایلی که دلسوزی و همدردی می تواند تا این حد مؤثر باشد این است که کمک و یاری رساندن به هم نوع می تواند حال روحی شما را بهبود بخشد. دریافت حس دلسوزی و همدردی می تواند به شما کمک کند تا حمایت لازم را برای گذراندن دوران سختی به دست آورید. محققان دریافتهاند که دادن پول به افرادی که به آن نیاز دارند، در واقع حس شادی بیشتری نسبت به خرج کردن آن برای خودمان ایجاد میکند.
افراد دلسوز عمر طولانی تری دارند: شرکت در فعالیت های داوطلبانه و خیرخواهانه مانند کمک به افرادی که نسبت به آنها دلسوزی می کنید می تواند طول عمر شما را افزایش دهد چرا که باعث ایجاد حس خوب می شود.
دلسوزی و همدردی روابط را بهبود می بخشد: همدردی می تواند به شما در ایجاد حمایت اجتماعی و ارتباطاتی که برای آسایش ذهنی مهم هستند کمک کند. همچنین می تواند از روابط بین فردی شما محافظت کند.
چگونه دلسوزتر باشیم؟
برخی افراد نسبت به سایر افراد ذاتا دلسوزتر و غم خوارتر هستند، کارشناسان همچنین پیشنهاد میکنند که اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای پرورش حس دلسوزی بیشتر هم برای خود و دیگران انجام دهید:
توجه خود را به موقعیت جلب کنید: اولین مؤلفه دلسوزی و همدردی این است که از آنچه دیگران تجربه می کنند، بیشتر آگاه شوید. خود را در موقعیت آنها تصور کنید. اینکه بتوانید رخدادها را از منظر شخص دیگری ببینید می تواند به شما کمک کند نسبت به موقعیت او احساس دلسوزی و همدردی داشته باشید. تمرین کنید که خود را به جای موقعیت دیگران بگذارید و تصور کنید چه احساسی دارند.
قضاوت را کنار بگذارید: پذیرش افراد آنگونه که هستند و اجتناب از قضاوت مهم است. بدون انتقاد یا سرزنش فرد قربانی، بر پذیرش افراد همان گونه که هستند تمرکز کنید.
ذهن آگاهی را تمرین کنید: ذهن آگاهی تمرینی است برای تمرکز بر زمان حال، آگاهی بیشتر از افکار خود و مشاهده این افکار بدون قضاوت در مورد آنها. تحقیقات نشان می دهد که مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند برای بهبود حس دلسوزی به خود موثر باشد.
مدیتیشن محبت آمیز را امتحان کنید: این شکل از مدیتیشن، که به عنوان مدیتیشن دلسوزی نیز شناخته می شود، شامل مدیتیشن و در عین حال هدایت افکار مهربان و دلسوزانه به سمت خود یا دیگران است. تحقیقات نشان می دهد که این شکل از مدیتیشن می تواند به افراد کمک کند تا ارتباط خود را با دیگران بهبود بخشند و بهزیستی را افزایش دهند.
نتیجه گیری
دلسوزی و همدردی به شما این امکان را می دهد که احساسات دیگران را احساس کنید و رفتارهای اجتماعی را تحریک می کند که می تواند رفاه دیگران و همچنین سلامت جسمی و روانی شما را بهبود بخشد. در حالی که برخی افراد به طور طبیعی دلسوزی را بیشتر تجربه می کنند، کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به بهبود توانایی خود در احساس دلسوزی نسبت به دیگران انجام دهید. یادگیری این توانایی به زمان و تمرین نیاز دارد، اما ارزش آن را دارد که به کار روی افزایش مهارت های دلسوزی و همدردی خود ادامه دهید. احساس آنچه دیگران احساس می کنند می تواند به شما کمک کند ارتباطات عمیق تر و معنی داری ایجاد کنید. عمل بر اساس این احساس دلسوزی می تواند برای دیگران مفید باشد.
شما می توانید از طریق راه های ارتباطی با دکتر علیرضا جباری متخصص اعصاب و روان و روان درمانگر در ارتباط باشید و سوالات خود را در انتهای این مقاله مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت کنید.
منبع : https://www.verywellmind.com/what-is-compassion-5207366
۰ Comments