دکتر علیرضا جباری » زوج درمانی برای کنترل خشم مفید است؟
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

زوج درمانی برای کنترل خشم مفید است؟

خشم یک احساس طبیعی و عادی انسانی است که معمولاً در هر رابطه ای ممکن است بوجود بیاید. متأسفانه، خشم اغلب در تعاملات ما با کسانی که بیشتر از همه دوستشان داریم، از جمله همسر، خود را نشان می دهد. مدیریت خشم و کنترل واکنش شما به یک شریک عصبانی نیاز به مهارت و یادگیری راه های کنترل خشم برای زوجین دارد که می تواند صمیمیت و بلوغ را در هر رابطه عاشقانه تقویت کند.

مزایای مشاوره آنلاین زوج درمانی برای کنترل خشم

در مشاوره های زوج درمانی راه های کنترل خشم برای زوجین آموزش داده می شود که ضمن ایجاد مهارتهای ارتباطی موثر، از روش های منفی مانند دفاع، کنایه و عقب نشینی احساسی پرهیز کنند. مطالعات طولانی مدت نشان داده است که زوجینی که ارتباطات موثر و استراتژی های مدیریت تعارض را در برنامه های مشاوره آنلاین روانشناسی دریافت می کنند، تغییرات مثبت بسیاری در روابط خود مشاهده می کنند. نتایج این جلسات مشاوره رضایت بیشتر از روابط، مشکلات جنسی کمتر، تسلط و کنترل گری کمتر و استفاده بیشتر از رفتارهای حل مسئله است. اما اگر در روابط خود با خشونت جسمی روبرو می شوید برنامه های خشونت خانگی یا مداخلات درمانی برای چنین مواقعی توصیه می شود.

امروزه از هر دو ازدواج یکی به طلاق ختم می شود. از ۵۰ درصد زوج هایی که طلاق نمی گیرند، شاید فقط نیمی از آنها واقعاً خوشحال باشند. ابراز خشم شدید، خشونت و آسیب بین زوجین می تواند ناتوان کننده باشد و منجر به نگرانی های بهداشت روان مانند افسردگی، اضطراب و حتی اختلال استرس پس از سانحه شود.

مهمترین پیش بینی کننده طلاق و ناراحتی زناشویی اختلاف نظر در امور مالی، عدم جذابیت جنسی، یا عدم عشق است. خشونت فیزیکی یا کلامی در حدود یک چهارم تا نیمی از روابط وجود دارد. زوجین پریشان یا بدرفتار اغلب راه های کنترل خشم برای زوجین را نمی دانند و دردها و رنجهای طولانی مدت را به خود و فرزندانشان تحمیل می کنند. یک محیط خصمانه و پر از خشم در خانه فشار خون را بالا می برد و از سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند.

مشاوره آنلاین برای خارج از کشور

بنابراین در برنامه مدیریت خشم، راه های کنترل خشم برای زوجین آموزش داده می شود که تمرکز آن  بیشتر بر روی درک اهمیت همدلی بین زوجین و توانایی برقراری ارتباط احساسی با طرف مقابل است. با راهنمایی یک روانشناس آنلاین و زوج درمانی برای کنترل خشم آنها این فرصت را به دست می اورند که از تجارب همدیگر بیاموزند و بین آنها همدلی ایجاد شود.

زوج هایی که یک رابطه موفق دارند، افرادی هستند که می دانند چطور خشم را به طور موثر کنترل کنند و در صورت بروز اختلافات آنها را با موفقیت حل کند. در مدیریت خشم، کاری که روانشناس آنلاین با زوجین انجام می دهد می تواند منجر به ایجاد پیوندهای عمیق ر و روابط نزدیکتر شود و همچنین روابط فامیلی قوی تر برای مثال با پدر و مادر، فرزند و خواهر و برادر ایجاد شده و خانواده شادتر می شود.

بعضی اوقات زمانی که زوجین در جلسات مشاوره و کلاس های کنترل خشم شرکت می کنند تا راه های کنترل خشم برای زوجین را یاد بگیرند، مشخص می شود که هر دو نفر مشکلات بالینی نیز دارند و برای درمان های موثر به روانپزشک ارجاع داده می شوند.

راه های کنترل خشم برای زوجین چیست؟

دانستن نکاتی که در زیر بیان شده از راه های کنترل خشم برای زوجین است که می تواند در بهبود روابط مفید باشد:

از سکوت و یا قطع کردن رابطه اجتناب کنید

هنگامی که شخصی با همسر خود درگیر می شود، ممکن است تمایل داشته باشد که در را بکوبد و رابطه را قطع کند و یا با سکوت رفتار کند. سکوت می تواند موقتاً شما را آرام کند، اما احتمالاً اضطراب یا خشم شریک زندگی شما را افزایش می دهد. البته این بدان معنا نیست که شما باید در صمیمیت بنشینید و مشکل را حل کنید. به جای اینکه به سرعت از مساله عبور کنید، به همسرتان بگویید که برای آرام شدن به مدتی زمان نیاز دارید تا بتوانید افکار خود را مرتب کنید. به او بگویید مهم است که شما مساله را حل کنید و زمان مناسب برای بازگشت چه موقع است.

برای مثال اگر شریک زندگی شما هنگامی که سالگرد ازدواج را فراموش کرده تمایل دارد این موضوع را در سکوت بگذراند و یا رابطه را قطع کند شما احساس نگرانی خواهید کرد و نمی فهمید چه اتفاقی افتاده است. نمی توانید کاری کنید که او با شما صحبت کند، اما می توانید به او بگویید آماده هستید تا افکار خود را به اشتراک بگذارید و وقتی آماده هر دو آماده بودید با هم در مورد آن صحبت کنید. تلاش برای زورگویی یا تهدید به قطع رابطه احتمالاً نتیجه معکوس خواهد داشت و باعث قطع ارتباط بیشتر می شود.

تمرکز بر مدیریت خودتان باشد و نه همسرتان

وقتی کسی که دوستش داریم از ما عصبانی است، معمولا سعی می کنیم هرچه سریعتر از او دلجویی کنیم و به او آرامش دهیم. اما باید این را بدانید که شما در نهایت نمی توانید افکار، رفتارها، یا احساسات همسر خود را کنترل کنید. ما فقط وظیفه داریم که خودمان را مدیریت کنیم. آرامش بسیار موثر تر از تلاش برای آرام کردن شخص دیگری است و افرادی که می توانند اضطراب خود را کنترل کنند و راه های کنترل خشم برای زوجین را آموخته اند این امکان را برای انجام چنین کاری به شخص مقابل نیز می دهند. بنابراین به جای گفتن، “لطفاً آرام باش!”، چند نفس عمیق بکشید و ضربان قلب خود را کاهش دهید.

دعوای زوجین

 اضطراب و ترس را در رابطه کاهش دهید

به همین ترتیب، اگر از شریک زندگی خود عصبانی هستید و می خواهید رفتارَش را تغییر دهد، تلاش شما برای کنترل او واکنش منفی ایجاد می کند. هدف شما باید این باشد که نظر و افکار خود را با این امید که شنیده شوید به اشتراک بگذارید، نه اینکه شخص مقابل را شرمنده کنید. به یاد داشته باشید، اگر سخنان و رفتارهای شما واکنش ترس را در مغز شریک زندگی شما روشن می کند، بعید است که شما شنیده شود. برای مثال ارسال متن بی ادبانه برای همسرتان در حالی که در محل کار است یا اینکه با نارضایتی و غر زدن نیمه شب او را بیدار کنید استراتژی هایی هستند که نتیجه ای به جز تشدید درگیری ندارند.

 از مثلث احساسی اجتناب کنید

وقتی از شریک زندگی خود عصبانی هستید یا احساس می کنید او شما را آزرده کرده است، مطرح کردن شکایت و ناراحتی در مورد همسرتان با یک دوست، یا فرزند خود و حتی با درمانگر یک مثلث احساسی به وجود می آورد. وقتی ما از شخص سوم برای کنترل استرس خود در رابطه با همسرمان استفاده می کنیم به آن مثلث احساسی گفته می شود. اینکه بخواهید خود را تخلیه کنید کاملاً انسانی است و کار اشتباهی نیست. اما گاهی اوقات این “مثلث ” ما را از حل مشکل در روابط اصلی بازمی دارد و می تواند باعث شود همسرتان منزوی شود و یا حتی حالت دفاعی او را بیشتر کند. مطرح کردن مشکلات با دیگران از راه های کنترل خشم برای زوجین نیست بنابراین دفعه بعدی که از همسرتان ناراحت شدید و وسوسه شدید که تلفن را بردارید، از خود بپرسید: “آیا من کمک می خواهم یا فقط به دنبال شخصی هستم که با من موافقت کند؟” اگر این مورد دوم است، بهتر است سعی کنید قبل از صحبت کردن با شخص سوم ابتدا خود را آرام کنید. و گرچه مشارکت در تعارض روابط با روانشناس آنلاین مشکلی ندارد، اما توجه داشته باشید که وظیفه آنها این است که بی طرف باشند و به شما کمک کنند بهترین تصمیم خود را بگیرید – نه اینکه با شما موافق باشند که همسرتان فرد شرور داستان است.

منابع

 

  1. https://angermanagement818.com/anger-management-for-couples/
  2. https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjPv-u-7vDsAhXNtO0KHbhWA5MYABAAGgJkZw&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAESQOD2ohbVRV3ZXsBt1ukZQ_BTAYfxzCB1gyQwxLUpjJgiBiTP74-HzIwJRVca7LOGb4CPrKUxHNkaiPT4zNexfdY&sig=AOD64_3nI5vK9LEsqKYNu-eQrC3lRQgtEw&q&adurl&ved=2ahUKEwjrhOK-7vDsAhWCURUIHV9yDmQQ0Qx6BAgOEAE

 

دکتر علیرضا جباری

دکتر علیرضا جباری

متخصص اعصاب و روان و رواندرمانگر در تهران، دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان،  دارای گواهینامه بین الملی در درمان های متمرکز بر هیجان Emotion focused therapy تحت نظر Juliett beeking، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دوره تخصصی رواندرمانی و تراپی تحت نظر اساتید و سوپرویژن از اساتید مربوطه، روانپزشک و رواندرمانگر سازمان بین اللملی پزشکان بدون مرز در پروژه جنوب تهران از سال 98 تا کنون، روانپزشک و رواندرمانگر در بیمارستان بین اللملی کیش از سال 97 تا کنون
برچسب ها:
مقالات مرتبط
علت خیانت همسر و روانشناسی خیانت مرد به زن

علت خیانت همسر و روانشناسی خیانت مرد به زن

خیانت، واژه ای است که هیچ زن و یا مرد متاهلی انتظار شنیدنش را ندارد و طبق آمار به دست آمده۹۰ درصد افراد خیانت را کار خوبی نمی دانند اما روز به روز آمار خیانت در رابطه و ازدواج افزایش می یابد. ازدواج...

افسردگی بعد از ازدواج و درمان آن 

افسردگی بعد از ازدواج و درمان آن 

افسردگی بعد از ازدواج در چند سال اول بسیار دیده می‌شود. افرادی که دچار این عارضه می‌شوند، با علائمی از قبیل، احساس ناراحتی و غم به صورت مداوم، خستگی و کمبود انرژی، مشکل در تمرکز، کاهش یا افزایش...

اختلال شخصیت خودشیفته و ازدواج

اختلال شخصیت خودشیفته و ازدواج

ازدواج با فرد دارای اختلال شخصیت خودشیفته یکی از بحران‌های نگران‌کننده برای جوانان است که ممکن است سرآغاز مشکلات متعددی باشد. اختلال شخصیتی خودشیفتگی یکی از مواردی است که ممکن است در ازدواج مشکل‌ساز...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =