کمال گرایی یک راه اشتباه برای زندگی است. انسان بودن یعنی داشتن عیب. با این حال، کمال گراها به سختی می توانند کاستی های خود را بپذیرند. آنها برای جبران، سطح انتظارات خود را به سطوح دست نیافتنی و ناپایدار می رسانند. آنها خود را به حداکثر می رسانند و انتظار دارند در کارهایی که مهم می دانند ۱۰۰ امتیاز کسب کنند. از قضا، داشتن چنین تعریف محدودی از موفقیت آنها را برای بزرگترین ترس خود، یعنی شکست، ایجاد می کند.
کمال گرایی چیست؟
کمال گرایی اغلب به عنوان یک ویژگی مثبت تلقی می شود که شانس موفقیت شما را افزایش می دهد، اما می تواند منجر به افکار یا رفتارهایی شود که رسیدن به اهداف را دشوارتر می کند. همچنین ممکن است باعث استرس، اضطراب، افسردگی و سایر مسائل مربوط به سلامت روان شود. افرادی که به دلیل احساس نارسایی یا عدم موفقیت به دنبال کمال هستند، ممکن است صحبت با یک متخصص اعصاب و روان مفید باشد.
ویژگی های یک فرد کمال گرا
افراد کمال گرا بسیار شبیه به افراد موفق هستند، اما با برخی تفاوت های کلیدی. موارد زیر برخی از ویژگی های گویای کمال گرایان است که ممکن است بتوانید در خود یا افرادی که می شناسید تشخیص دهید.
بسیار انتقادی
افراد کمال گرا در برابر افراد موفق بیشتر نسبت به خود و دیگران انتقاد دارند. در حالی که افراد موفق به دستاوردهای خود افتخار می کنند و از دیگران حمایت می کنند، افراد کمال گرا تمایل دارند اشتباهات و نقص ها را تشخیص دهند. آنها نقایص خود را افزایش می دهند و در دیدن چیزهای دیگر مشکل دارند. در صورت بروز “شکست”، آنها بیشتر در مورد خود و دیگران قضاوت می کنند.
تفکر همه یا هیچ
افراد کمال گرا، مانند افراد موفق، تمایل دارند که اهداف بالایی را تعیین کرده و برای آنها سخت تلاش کنند. با این حال، یک فرد موفق می تواند از انجام یک کار عالی و دستیابی به برتری (یا چیزی نزدیک) راضی باشد، حتی اگر اهداف بسیار بالای آنها به طور کامل برآورده نشده باشد. افراد کمال گرا چیزی کمتر از کمال نمی پذیرند. “تقریبا کامل” به عنوان شکست تلقی می شود.
تحت فشار ترس
دستاوردهای بالا تمایل به کشیده به سمت اهداف خود و با میل به آنها دست یابد. آنها از هر گامی که در جهت درست برداشته شود خوشحال هستند. کمال، از سوی دیگر، باعث می شود که فرد خود را تحت فشار قرار دهد که پیروز شود و مدام ترس از شکست خود دارد.
استانداردهای غیرواقعی
متأسفانه اهداف یک فرد کمال گرا همیشه منطقی نیست. در حالی که افراد موفق می توانند اهداف خود را بالا قرار دهند، شاید از کمی پیش رفتن با رسیدن به اهداف لذت ببرند، اما افراد کمال گرا اغلب اهداف اولیه خود را دور از دسترس تعیین می کنند.
افسرده از اهداف ناموفق
افراد کمال گرا بسیار کمتر از افراد موفق، خوش شانس و سهل انگار هستند. در حالی که افراد موفق می توانند به آسانی از ناامیدی عقب نشینی کنند، افراد کمال گرا تمایل دارند وقتی انتظارات زیادشان برآورده نمی شود، خود را بسیار بیشتر مورد ضرب و شتم قرار دهند و در احساسات منفی غوطه ور شوند.
حالت دفاعی
از آنجایی که یک اجرای کمتر از حد کامل برای افراد کمال گرا بسیار دردناک و ترسناک است، آنها تمایل به انتقاد سازنده در دفاع دارند، در حالی که افراد موفق می توانند انتقاد را به عنوان اطلاعات ارزشمندی برای کمک به عملکرد آینده خود تلقی کنند.
عزت نفس پایین
افرادی که به موفقیت های بالا دست می یابند به همان اندازه از ارزش بالایی برخوردارند. در مورد کمال گراها اینطور نیست افراد کمال گرا معمولاً بسیار خود انتقادی و ناراضی هستند و از عزت نفس پایین رنج می برند . آنها همچنین می توانند تنها یا منزوی باشند زیرا ماهیت انتقادی و سختی آنها می تواند دیگران را نیز از خود دور کند. این می تواند منجر به کاهش عزت نفس شود.
چه چیزی باعث کمال گرایی می شود؟
عوامل زیادی می توانند در ایجاد کمال گرایی نقش داشته باشند. تعدادی شامل:
- ترس مکرر از عدم تایید دیگران یا احساس ناامنی و نارسایی.
- مسائل مربوط به سلامت روان مانند اضطراب یا وسواس(OCD). در حالی که همبستگی بین OCD و کمال گرایی وجود دارد، البته همه افراد مبتلا به کمال گرایی OCD ندارند و همه افراد مبتلا به OCD کمال گرا نیستند.
- داشتن والدینی که رفتارهای کمال گرا از خود نشان می دهند یا هنگامی که تلاش های فرزندانشان منجر به کمال نمی شود، اظهار نارضایتی می کنند. برخی از والدین ممکن است فرزند خود را به موفقیت در هر زمینه تشویق کنند یا کمال را تا حدی تحت فشار قرار دهند که می تواند سوء استفاده تلقی شود.
- دلبستگی زود هنگام ناامن. افرادی که در دوران جوانی با والدین خود مشکل داشتند، ممکن است در بزرگسالی با خود آرامش کمی روبرو شوند. آنها ممکن است در پذیرش یک نتیجه خوب به عنوان خوب در صورت کامل نبودن مشکل داشته باشند.
نقش والدین بر کنترل شخصیت کمال گرایی فرزند خود
فرزندان راه الگوهای بزرگسالان و از جمله والدین خود را دنبال می کنند. برای معکوس کردن روندهای فعلی و محافظت از سلامت عاطفی فرزندان، باید بر تمایلات کمال گرایانه خود تأمل کرده و الگوی رفتاری خود را تغییر داد.
راه های غلبه بر کمال گرایی
با این اختلال بیشتر آشنا شوید
افراد کمال گرا غالباً تمایلی به کنار گذاشتن گرایش های کمال گرایانه خود ندارند، زیرا می ترسند برتری خود را از دست بدهند یا از رقابت عقب بیفتند. آشنایی باعث راحتی می شود. آنها کمال گرایی خود را یک ابرقدرت می دانند که آنها را به سمت موفقیت سوق می دهد.
بیشتر بخوانید: ۵ ویژگی شخصیتی افراد برون گرا
تفکر خود را تغییر دهید
افراد کمال گرا اغلب دچار مشکل “همه یا هیچ” می شوند. آنها در طرز فکر خود یا ۱۰۰ نمره می گیرند یا کاملاً شکست خورده اند. مغز ما دچار این نوع تفکر می شود زیرا به دنبال الگوهایی است که تصمیم گیری را ساده می کند. انتخاب بین افراط سیاه و سفید آسان تر از تداخل در سایه های مختلف خاکستری است. مشکل این تحریف شناختی این است که ما می توانیم جزئیات مهمی را از دست دهیم که ما را در برابر مشکلات عاطفی و درگیری های بین فردی آسیب پذیر می کند.
شکست را دوباره تعریف کنید
برای جلوگیری از درد ناشی از شکست، افراد کمال گرا ممکن است از انجام کارهای بسیار چالش برانگیز اجتناب کنند. آنها ممکن است با خیال راحت بازی کنند و فقط روی پروژه هایی کار کنند که به احتمال زیاد با موفقیت به پایان می رسند. به طور متناقض، این استراتژی رشد شخصی را متوقف می کند و از رسیدن کامل افراد بالقوه به کمال گرا جلوگیری می کند. با ایمن بازی کردن، آنها خود را نگه می دارند و نمی توانند خود را از محدوده راحتی خود بیرون کنند.
سخن پایانی
به یاد داشته باشید که شکست یک تجربه جهانی بشری است. برای هیچ کس استثنا قائل نمی شود. حتی افراد موفق شکست می خورند. توماس ادیسون، نیروی محرک نوآوری هایی مانند لامپ و دوربین های متحرک، یکبار گفت: “من شکست نخورده ام. من فقط ۱۰۰۰۰ راه پیدا کرده ام که کار نمی کند.”
۰ Comments