دکتر علیرضا جباری » چه چیزی باعث طلاق عاطفی در زوجین می شود؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

چه چیزی باعث طلاق عاطفی در زوجین می شود؟

سرد شدن روابط و عواطف میان یک زوج به مرور باعث ایجاد طلاق اطفی در آنها می شود. طلاق همیشه بصورت نوشتاری و ثبت شده نیست. گاهی زوجین به مرور زمان از یک دیگر فاصله گرفته و احساسات خوبی که قبلا در کنار یکدیگر تجربه می کردند را دیگر ندارند. یکی از مشکلات بزرگی که این روز ها در میان مردم دیده می شود طلاق عاطفی است. چه چیزی باعث طلاق عاطفی در زوجین می شود؟ برای درمان آن چه کار باید کرد؟ با ما همراه باشید تا به طور کامل به این سوالات پاسخ دهیم.

طلاق عاطفی چیست؟

در طلاق عاطفی زوجین زیر یک سقف و در کنار هم زندگی می کنند اما میان این دو هیچ احساسی وجود نداشته و عشق آنها از بین رفته. در واقع همانطور گه از نام آن پیداست زن و شوهر از لحاظ عاطفی از هم دیگر طلاق گرفته اند. متاسفانه میان آنها هیچ گونه رابطه احساسی و حرف مشترک و محبت آمیزی رد و بدل نمی شود و بینشان احساس بیگانگی و غریبگی وجود دارد.

در زوج های متفاوت و روابط مختلف شدت دلزدگی و طلاق عاطفی می تواند متفاوت باشد. این روند به همین شکل پیش می رود و حتی ممکن است به مرور زمان بدتر از قبل هم شود تا اینکه بالاخره یکی از زوجین از وضعیت خسته شده و در واقع همه چیز را کنار می گذارد و تصمیم به طلاق محضری نیز میگیرد. همانطور که فرزندان پس از طلاق پدر و مادر دچار مشکلات زیادی می شوند، طلاق عاطفی پدر و مادر در نیز در احساسات و رفتار کودک بسیار تاثیر می گذارد.

علائم طلاق عاطفی میان زوجین

در طلاق عاطفی زن و شوهر در کنار یکدیگر و بدون هم زندگی می کنند. به اینصورت که میان آنها هیچ حرف مشترک و یا احساسات پررنگی وجود ندارد. از جمله علائم این مشکل در زوجین عبارت است از:

  • زوجین از بحث و دعوا بایکدیگر خسته شده و به بی تفاوتی رو می آورند.
  • از احوالات هم، مسائل روزمره و … اطلاع آن چنانی ندارند.
  • دلشوره و دل نگرانی برای از دست دادن شریک زندگی خود ندارند.
  • هیچ احساسی میان زوجین موج نمی زند.
  • هیچ احساس مسئولیتی در قبال هم ندارند و برای خوشحال کردن یکدیگر هیچ تلاشی نمی کنند.
طلاق عاطفی در زوجین

علت اصلی ایجاد طلاق عاطفی چه می باشد؟

طلاق عاطفی معولا زمانی رخ می دهد که زوجین یک سری گله و شکایت از هم دیگر دارند و طرف مقابل هیچ تلاشی برای درست کردن آنها نمی کند. به طور کلی زمانی افراد تصمیم به ازدواج می گیرند که شور و اشتیاق و عشقی میان آنها باشد. وقتی تمامی این موارد به مرور زمان از بین می روند، زوجین هیچ اشتیاقی برای کنار هم بودن نخواهند داشت. در ادامه علل اصلی ایجاد طلاق عاطفی میان زوجین را معرفی می کنیم.

  • داشتن انتظارات نا به جا و غلط
  • انتخاب فرد اشتباه برای شریک زندگی
  • اهمیت نداشتن نیاز های طرف مقابل
  • دخالت های اطرافیان و خانواده ها در زندگی زوجین
  • عدم تلاش برای ارتباط گرفتن و هم صحبتی شریک زندگی

ارتباط طلاق عاطفی و ازدواج اجباری

همچنان در برخی خانواده ها و اطرافیان مشاهده می شود که اصرار و تلاش برای اززدواج فرزندشان با فرد مورد نظر خود را دارند. در این میان هیچ توجهی به احساسات و علایق دو طرف نمی کنند.

همچنان در برخی خانواده ها و اطرافیان مشاهده می شود که اصرار و تلاش برای ازدواج فرزندشان با فرد مورد نظر خود را دارند. در این میان هم هیچ توجهی به احساسات و علایق دو طرف نمی کنند. همین امر موجب نداشتن علاقه به همسر و شریک زندگی و تلاش برای داشتن زندگی زناشویی خوب می شود. به همین دلیل در بسیاری از این موارد طلاق عاطفی شکل می گیرد. آنها به دلیل عدم اشتیاق برای زندگی مشترکشان از یکدیگر فاصله می گیرند و نیاز ها و تمایلات هیچ یک برای دیگری اهمیتی آنچنانی نخواهد داشت.

طلاق عاطفی و ازدواج اجباری

چه مدت پس از ازدواج ممکن است طلاق عاطفی رخ دهد؟

در هر سنی از زوجین و یا پس از گذشت هر چند مدت پس از ازدواج آنها ممکن است این نوع طلاق رخ دهد و نمی توان برای آن زمان و شرایط خاصی را در نظر گرفت. گاهی ممکن است طلاق عاطفی یک هفته پس از روز ازدواج رخ دهد و یا حتی گاهی پس از ۲۰ سال زندگی مشترک کنار یکدیگر از هم به مرور فاصله گیرند. اما طبق آخرین آمار و مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره و زوج درمانی، طلاق عاطفی بیشتر در سال های اول زندگی مشترک رخ می دهد. زندگی مشترک تلاش بری رسیدن به اهداف مشترک می باشد. وقتی این تلاش ها برای زوجین کمتر می شود، احتمال طلاق عاطفی بیشتر خواهد شد.

آیا سن زوجین در ایجاد طلاق عاطفی می تواند تاثیر بگذارد؟

به طور معمول بهترین حالت برای ازدواج اختلاف سنی ۲ الی ۷ سال برای زوجین می باشد و بهتر است مرد از زن بزرگتر باشد. اگر این اختلاف سنی بیشتر از این باشد مرد در دنیای خود سپری می کند و زن هم در دنیای خودش. زن در اوج جوانی و تجربه چیزهای اشتیاق آور بوده، اما مرد این دوران را سپری کرده و حالا به دنبال آرامش و استراحت بیشتر می باشد. همین اختلاف ها موجب ایجاد طلاق عاطفی در زوجین می شود.

درمان طلاق عاطفی

در چنین شرایطی بهترین راه برای درمان این مشکل مراجعه به یک متخصص و بهترین روانپزشک تهران برای زوج درمانی می باشد. چراکه در طلاق عاطفی زوجین هیچ تلاشی برای بازسازی زندگی مشترک و حل مشکلات روابطشان ندارند و برای حل این اختلافات بهترین کار راهنمایی یک مشاور می باشد.

دکتر علیرضا جباری

دکتر علیرضا جباری

متخصص اعصاب و روان و رواندرمانگر در تهران، دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان،  دارای گواهینامه بین الملی در درمان های متمرکز بر هیجان Emotion focused therapy تحت نظر Juliett beeking، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دوره تخصصی رواندرمانی و تراپی تحت نظر اساتید و سوپرویژن از اساتید مربوطه، روانپزشک و رواندرمانگر سازمان بین اللملی پزشکان بدون مرز در پروژه جنوب تهران از سال 98 تا کنون، روانپزشک و رواندرمانگر در بیمارستان بین اللملی کیش از سال 97 تا کنون
برچسب ها:
مقالات مرتبط
علت خیانت همسر و روانشناسی خیانت مرد به زن

علت خیانت همسر و روانشناسی خیانت مرد به زن

خیانت، واژه ای است که هیچ زن و یا مرد متاهلی انتظار شنیدنش را ندارد و طبق آمار به دست آمده۹۰ درصد افراد خیانت را کار خوبی نمی دانند اما روز به روز آمار خیانت در رابطه و ازدواج افزایش می یابد. ازدواج...

افسردگی بعد از ازدواج و درمان آن 

افسردگی بعد از ازدواج و درمان آن 

افسردگی بعد از ازدواج در چند سال اول بسیار دیده می‌شود. افرادی که دچار این عارضه می‌شوند، با علائمی از قبیل، احساس ناراحتی و غم به صورت مداوم، خستگی و کمبود انرژی، مشکل در تمرکز، کاهش یا افزایش...

اختلال شخصیت خودشیفته و ازدواج

اختلال شخصیت خودشیفته و ازدواج

ازدواج با فرد دارای اختلال شخصیت خودشیفته یکی از بحران‌های نگران‌کننده برای جوانان است که ممکن است سرآغاز مشکلات متعددی باشد. اختلال شخصیتی خودشیفتگی یکی از مواردی است که ممکن است در ازدواج مشکل‌ساز...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − چهار =