دکتر علیرضا جباری » هر آن چه درباره زوج درمانی باید بدانید
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

هر آن چه درباره زوج درمانی باید بدانید

زوج درمانی یکی از تکنیک های روانشناسی برای از بین بردن مشکلات میان افراد است. افرادی که تصمیم به ازدواج می گیرند، باید از مشاوره قبل ازدواج استفاده کنند تا در طول زندگی راهکارهایی برای مقابله با مشکلات داشته باشند. گاهی افراد نمی توانند به تنهایی راهکاری برای حل مشکلات و ابهاماتشان پیدا کنند، اینگونه افراد باید حتما از خدمات زوج درمانگر استفاده کنند تا درگیر مسائل بزرگتر نشوند. اما زوج درمانی چه کاربردی دارد و چه زمانی باید برای زوج درمانی به بهترین روانشناس مراجعه کرد؟ بهترین زوج درمانگر تهران چه کسی است؟ با ما در این مطلب همراه باشید تا به بررسی بیشتر موضوع زوج درمانی بپردازیم.

دعوای زوجین و زوج درمانی

زوج درمانی چیست و چه کاربردی دارد؟

مردم همیشه در امر ازدواج به خوشی هایی می اندیشند که تصور بر دائمی بودنش دارند. از گذشته تا همیشه مسیر زندگی سراسر چالش است که گاهی افراد به طور ناخواسته گریبان گیر اش می شوند.

زوج درمانی درواقع نوعی روان درمانی است که برای همسرانی استفاده می شود که دچار تنش و مشکلاتی در زندگی خود هستند و بدنبال راهکاری برای بهبود روابط زناشویی می گردند. زوج درمانگر یا به اصطلاح مشاور خانواده، با  تخصص و تجربه به حل مشکلات و تعارض میان زوجین می پردازند و آموزش می دهند که چگونه تفکر بهتری در مقابل بروز مشکلاتشان بکار ببرند.

برای اینکه زوج درمانگر بتواند به اشخاص کمک کند، باید همه مسائل مربوط به مشکل را بدون رودربایستی و پنهان کاری در اختیارشان بگذارید، تا بهترین راهکار را بیندیشند. باید توجه کرد که اگر درمانگر مناسب انتخاب نشود، ممکن است حتی مشکل حاد تر شود، بنابراین حتما به دنبال انتخاب بهترین زوج درمانگر باشید و به این مسئله اهمیت دهید. 

مراحل انجام زوج درمانی

زمانی که برای رفع مشکلات زناشویی به بهترین زوج درمانگر مراجعه می کنند و یا از طریق اینترنت با بهترین روانشناس آنلاین مشاوره می کنند، روانشناس در ابتدا با زوجین صحبت می کند تا به مشکلات پی ببرد و آن ها را اولویت بندی می کند و به نوبت به حل آن ها می پردازند.

در مرحله بعد به گفتگو با طرفین می پردازد تا بتواند با ایجاد آرامش و اعتماد، از مشکلات ریشه ای زوجین مطلع شود. در مراحل بعدی با توجه به اطلاعاتی که از آن ها و مشکلشان به دست آورده، به روش های درمانی می پردازد و مناسب ترین را برمی گزیند. بعد از مشخص شدن اهداف به درمان و رفع مشکلات می پردازند.

همچنین متقابلا زوجین باید کاملا با مشاور خانواده همکاری لازم را داشته باشند و مشکلات رفتاری خود را بپذیرند و سعی در برطرف سازی اش داشته باشند.

قهر زوجین

چه زمانی باید به زوج درمانگر مراجعه کنیم؟

وقوع بحث های تکراری : اگر از تکرار بحث های قدیمی خسته شده اید باید به مشاوره زوج درمانی بپردازید. توجه کنید مشکلات قدیمی و تکرار آن ها می تواند منجر به عواقب جبران ناپذیر شود.

عدم درک متقابل : گاهی در بروز مشکلات، فرد توانایی درک یا تحلیل اخلاقی طرف مقابل را ندارند. بهترین زوج درمانگر با فهم دقیق ریشه این مشکل به حل مسئله می پردازد.

بی اعتماد بودن : در بعضی مواقع یکی از زوجین به دلیل فهمیدن یک دروغ کوچک هم می تواند، اعتماد را نسبت به طرف مقابل از دست دهد. یا بنا به دلایلی در محیط خانواده، از اعتماد به همسر خودداری می کنند. در واقع بی اعتمادی بین افراد بیشترین احتمال وقوع را دارد. زوج درمانگر با همکاری زوجین به حل این مسئله می پردازد.

عادت های ویرانگر : برخی افراد به قهرکردن، گلایه کردن، خودسری کردن، گریه کردن و… عادت دارند. یعنی برای رفع مشکلاتشان از این روش ها استفاده می کنند که کاملا اشتباه است. شاید گریه کردن یا موارد این چنینی به نظر عادی بیاید اما این ها عادت هایی هستند که رفته رفته به ازهم زدگی و حتی جدایی می انجامد. زوج درمانی از بهترین روش های درمان این مشکلات است.

اختلالات زندگی مشترک : گاهی زوجین اعتماد به نفس حرف زدن، نظر دادن راجع به مسائل زندگی، هم کلام شدن با همسر یا جمع خانواده همسر را ندارند و از این مشکل رنج می برند که برای رفع باید به زوج درمانگر مراجعه کنند.

در دنیای امروز به علت تفاوت های فرهنگی و همچنین مشغله های بسیار هر یک از زوجین، مشکلات زناشویی بسیار زیاد شده و حل کردن آنها سخت است و کمک گرفتن از زوج درمانی می تواند بسیار موثر باشد.

عامل طلاق و جدایی، خیانت به همسر، مشکلات جنسی، مشکلات خانوادگی و… از دیگر عواملی هستند که با زوج درمانی درمان می شوند.

انواع روش های زوج درمانی

  • روانکاوی : جستجوی ریشه تضادها در دوران کودکی فرد و رابطه اش با مشکل حاضر
  • خودتنظیمی : بررسی کاستی های دوران کودکی و نوجوانی و تاثیرش در ایجاد مشکل فعلی
  • رفتاری : بهبود رفتار و خوی شخص را دربر دارد.
  • زوج درمانی رفتاری تلفیقی : بررسی عملکردهای زوجین در برابر اتفاقات تکراری
  • شناختی رفتاری : شناخت منفی نگری های فرد
  • زوج درمانی عاطفه محور (EFT) : بررسی هیجانات زوجین و تاثیرگذاری اش در زندگی
  • روش  ساختاری : تغییر ذهنیت منفی به مثبت گرایی

بهترین زوج درمانگر تهران

زوجین باید برای استفاده از خدمات زوج درمانی در ابتدا بهترین زوج درمانگر را شناسایی و انتخاب کنند. این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در میزان گرفتن نتیجه تاثیر دارد چرا که یک راهنمایی نادرست، ممکن است خلل بزرگی به زندگیتان  وارد کرده و عواقب جبران ناپذیری را بدنبال داشته باشد. اگر ساکن تهران هستید و به دنبال یک زوج درمانگر خوب می گردید، حتماً در انتخاب خود متخصص روانشناسی را انتخاب کنید که به شما حس اطمینان و آرامش می دهد و با گوش کردن صبورانه به حرف های شما، راه حلی مناسب و صحیح را ارائه می کند.

نتیجه گیری

در این مقاله به طور کامل به بررسی موضوع زوج درمانی و مواردی که باید برای رفع آن ها به زوج درمانگر مراجعه کرد پرداختیم. فراموش نکنید که در دنیای امروزی، نیاز است تا مشکلات میان زن و شوهر به صورت ریشه ای و تخصصی حل شود. هیچ فرد غیرمتخصصی از جمله دوستان و نزدیکان نمی توانند مشکلات همسران را به شکلی صحیح و بی طرفانه حل کنند.

دکتر علیرضا جباری

دکتر علیرضا جباری

متخصص اعصاب و روان و رواندرمانگر در تهران، دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان،  دارای گواهینامه بین الملی در درمان های متمرکز بر هیجان Emotion focused therapy تحت نظر Juliett beeking، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دوره تخصصی رواندرمانی و تراپی تحت نظر اساتید و سوپرویژن از اساتید مربوطه، روانپزشک و رواندرمانگر سازمان بین اللملی پزشکان بدون مرز در پروژه جنوب تهران از سال 98 تا کنون، روانپزشک و رواندرمانگر در بیمارستان بین اللملی کیش از سال 97 تا کنون
برچسب ها:
مقالات مرتبط
علت خیانت همسر و روانشناسی خیانت مرد به زن

علت خیانت همسر و روانشناسی خیانت مرد به زن

خیانت، واژه ای است که هیچ زن و یا مرد متاهلی انتظار شنیدنش را ندارد و طبق آمار به دست آمده۹۰ درصد افراد خیانت را کار خوبی نمی دانند اما روز به روز آمار خیانت در رابطه و ازدواج افزایش می یابد. ازدواج...

افسردگی بعد از ازدواج و درمان آن 

افسردگی بعد از ازدواج و درمان آن 

افسردگی بعد از ازدواج در چند سال اول بسیار دیده می‌شود. افرادی که دچار این عارضه می‌شوند، با علائمی از قبیل، احساس ناراحتی و غم به صورت مداوم، خستگی و کمبود انرژی، مشکل در تمرکز، کاهش یا افزایش...

اختلال شخصیت خودشیفته و ازدواج

اختلال شخصیت خودشیفته و ازدواج

ازدواج با فرد دارای اختلال شخصیت خودشیفته یکی از بحران‌های نگران‌کننده برای جوانان است که ممکن است سرآغاز مشکلات متعددی باشد. اختلال شخصیتی خودشیفتگی یکی از مواردی است که ممکن است در ازدواج مشکل‌ساز...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − یک =