توهم ابتلا به بیماری کرونا
این روزها با شیوع کرونا ویروس در کشورهای مختلف دنیا، از جمله ایران، بسیاری از افراد دچار نگرانی و ترس از ابتلا به این ویروس شده اند. انسان زمانی که با ترس مواجه می شود، مغز او به صورت ناخودآگاه علائم آن بیماری را در فرد ایجاد می کند، هر چند که این بیماری اصلاً بدن را درگیر نکرده است. به همین دلیل، ترس و اضطراب باعث تلقین بیماری می شود. در مورد بیماری کرونا نیز مشکل توهم ابتلا در میان بسیاری از افراد مشاهده می شود. اما چگونه می توانیم بر توهم ابتلا به کرونا غلبه کنیم؟ با ما در این مطلب همراه باشید تا به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم.
مختصری در مورد بیماری کرونا
کروناویروس ها خانواده ای عظیم و گسترده از ویروس ها هستند که با مبتلا کردن انسان ها و جانوران، علائم مختلفی از علائم سرماخوردگی خفیف گرفته تا بیماری حاد مانند سارس را از خود بروز می دهند. خانواده این ویروس ها انواع مختلفی دارند که جدیدترین نوع آن کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ بوده است که در سال ۲۰۱۹ از چین آغاز و به تمام دنیا شیوع پیدا کرد. این ویروس با نام کووید ۱۹ نیز شناخته می شود.
توهم ابتلا به کرونا
آمارهای روانشناسان نشان می دهد که برخی از افراد با شناخت علائم کرونا به قدرت ذهن خود این موضوع را دیکته می کنند که دچار کرونا ویروس شده اند. این تلقین باعث بروز اختلالات عصبی در افراد می شود تا آن جا که بسیاری از افراد با تلقین مبتلا بودن به کرونا، از منزل خود خار نشده اند و این تلقین به وسواس فکر برای آن ها تبدیل شده است.
اخبار ویروس کرونا که عمدتاً اخباری منفی است، افراد را دچار اختلال خود بیمار پنداری میکند. دو دلیل عمده و مهم این مشکل اضطراب و ترس از ناشناخته بودن این ویروس است. فراموش نکنیم که همیشه ترس انسان از ناشناخته ها است. ویروس کرونا با ناشناخته بودن خود باعث بروز خودبیمارانگاری در بسیاری از افراد شده است.
بیشتر بخوانید: بیماری پارکینسون چیست و نشانه های آن کدام است؟
آیا به کرونا ویروس مبتلا شده ام؟
قطعاً ترس و نگرانی از ابتلا به بیماری، آن هم یک بیماری همه گیر، موضوعی طبیعی است. این نگرانی سبب می شود تا فرد بیشتر مراقبت بهداشت فردی و اجتماعی باشد. شناخت راه های انتقال کرونا ویروس و رعایت عدم ابتلا بسیار مهم و ضروری است. اما اگر این ترس و اضراب بیش از اندازه باشد، به گونه ای که فرد از انجام کارهای روزمره باز بماند و دچار وسواس شود، برای فرد مخرب و آسیب رسان است. این وسواس زمانی که بیش از حد شود، باعث می شود که فرد تمامی علائم را به خود تلقین کند و به مشکلاتی مانند سردرد، سرگیجه، بی اشتهایی و … دچار شود.
لزوم مراجعه به روانشناس برای ترس از ابتلا به کرونا
در دنیای امروز که انسان به دلیل مشغله های مختلف با بیماری های روحی و روانی مختلف رو به رو است، رسیدگی به جنبه روان ضرورت بیشتری پیدا کرده است. سلامت جسم انسان در گروی سلامت روح او است و اگر از سلامت روان برخوردار نباشد، امکان فعالیت های روزمره او با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد. ترس از ابتلا به کرونا و توهم مبتلا بودن به کووید ۱۹ ممکن است بسیاری از افراد را با مشکلات روانی رو به رو کند که گاهی جبران آن دشوار است. علم روانشناسی با شناخت ابعاد مختلف روح انسان می تواند در چنین موقعیت های حساسی به کمک او بیاید. مراجعه به بهترین روانشناس تهران مناسب ترین راه برای آرامش بخشیدن به روح و بهبود کیفیت زندگی در این برهه حساس است.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۵۴۹۰۸۲ تماس بگیرید .
شماره تماس جهت مشاوره آنلاین : 02188431841 – ۰۹۹۱۶۳۴۰۶۹۱
آدرس مطب جهت مشاوره حضوری :
مطب پاسداران: بوستان نهم، روبه روی بیمارستان لبافی نژاد، پلاک ۱۲۲ ، طبقه ۵
مطب سعادت آباد: بلوار فرحزادی، بهاران، نبش بهاران سوم پلاک ۴۴
آیا پزشک آنلاین اعصاب و روان در دوران کرونا می تواند به من کمک کند؟
با توجه به شرایط کنونی که امکان رفت و آمد زیاد وجود ندارد و بیماری شایع شده است، خوشبختانه روانشناسی آنلاین به تسهیل روند درمان روانی کمک کرده است. با کمک روانشناسی آنلاین می توانید به راحتی با بهترین روانشناس آنلاین ارتباط برقرار کنید و به دور از شرایط کرونا، در منزل به راحتی به درمان بپردازید.
در پایان باید گفت که ترس از کرونا اگر بیش از اندازه باشد و به مشکل روانی تبدیل شود، به گونه ای که کارهای روزمره فرد را با اختلال مواجه کند، باید حتماً به موقع توسط یک روانشناس خوب درمان شود.
۰ Comments