دکتر علیرضا جباری » روان درمانی تحلیلی
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

روان درمانی تحلیلی

روان درمانی تحلیلی

روان درمانی تحلیلی، یکی از شناخته شده ترین روش های درمانی است.

هدف از روان درمانی تحلیلی، این است که به بیمار کمک شود تا نیروهای غیر هوشیار (ناخود آگاه) را بهتر درک کند، نیروهایی که نقش اساسی در رفتارها، افکار و احساسات ما  را بر عهده دارند.

روان درمانی تحلیلی چیست؟

ضیمر ناخود آگاه، مجموعه ای است از امیال، افکار و حافظه که ما از آن ها آگاه نیستیم و می توانند منجر به بروز مشکلات روانی شوند.

روان درمانی تحلیلی چگونه کار می کند؟

روان درمانی تحلیلی، روشی است که در آن، مشاور ساعت ها با بیمار در خصوص زندگی اش صحبت می کند. مشار هم چنین به بررسی اتفاقات خاصی که در زندگی بیمار رخ داده است نیز خواهد پرداخت، چرا که همین اتفاقات می توانند زمینه ساز بروز مشکلات در زندگی باشند.

در روان درمانی تحلیلی به بررسی وقایع دوران کودکی و هم چنین افکار و احساسات ناهشیار نیز پرداخته خواهد شد. همین افکار می توانند منجر به برزو بیماری های ذهنی در آینده شوند.

معمولا افراد هفته ای یک بار می توانند این مشاوره را داشته باشند. این روش درمانی می تواند چند هفته تا چند ماه ادامه پیدا کند. با انجام این روش درمانی، امید است افراد بتوانند به ضمیر ناخود آگاه خود دست پیدا کنند، ضمیری که نقش مهمی در بروز مشکلات ذهنی دارد.

روان درمانی تحلیلی

روان درمانی تحلیلی

درمان می تواند شدید باشد

روان درمانی تحلیلی می تواند شدید و فردی باشد، به این صورت که در خصوص تجربیات، روابط و احساسات فرد در گذشته صحبت شود. این کار باعث می شود تا ضمیر ناخود آگاه فرد فعال شود، که البته ممکن است با احساس ناراحتی بیمار نیز همراه باشد. این روش، راهی عالی برای رسیدن به ضمیر ناخود آگاه و بیان احساساتی است که ابزار آن ها می تواند سخت باشد.

این روش درمانی، شامل تحریک واکنش های عاطفی و غلبه بر مکانیسم دفاعی می باشد. رسیدن به آگاهی در خصوص احساسات، رفتارها و تجربیات می تواند به شما کمک کند تا به فهم بهتر ضمیر ناخود آگاه تان برسید. ضمیری که به شدت بر روی اعمال، افکار و  روابط شما تاثیر می گذارد.

مزایای روان درمانی تحلیلی

مزیت این روش درمانی با توجه به الویت های فردی و هم چنین شدت علائم مشخص می شود. روان درمانگر محیط امنی را ایجاد می کند تا بیمار بتواند بدون هیچ قضاوتی، در خصوص افکار و احساسات خود صحبت کنند، احساساتی که می توانند منجر به بروز استرس و مشکل در زندگی شوند.

به اشتراک گذاشتن این قبیل موارد به صورت اقدام درمانی می تواند مزایای بسیاری را به همراه داشته باشد. علاوه بر این، به رشد احساسات به مرور زمان نیز کمک خواهد شد.

روان درمانی تحلیلی به درمان چه مشکلاتی کمک می کند؟

روان درمانی تحلیلی به درمان انواعی از مشکلات و شرایط مربوط به ذهن و روان کمک می کند. برخی از این شرایط عبارتند از:

  • اختلال وسواس
  • افسردگی
  • ترس و فوبیا
  • اضطراب
  • مشکلات جنسی
  • مسائل ارتباطی
  • مکشلات هویتی

افرادی که از مزایای این روش درمانی بهره مند می شوند، همان هایی هستند که گاها علائمی را تجربه می کنند. ادامه دار شدن علائمی از افسردگی و اضطراب می تواند اثرات منفی بگذارد بر روی عملکرد و لذت بردن از زندگی. به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای درمان به بهترین روانپزشک تهران مراجعه کنند.

میزان موفقیت روان درمانی تحلیلی چقدر است؟

نظرات مختلفی در خصوص میزان موفقیت این روش درمانی وجود دارد، اما این گونه می توان گفت که روان درمانی تحلیلی، یکی از روش های موثر در درمان طیف وسیعی از مشکلات روانی و ذهنی می باشد.

روان درمانی تحلیلی، راهی موثر در کاهش علائم

روان درمانی تحلیلی تا حد بسیار زیادی به کاهش علائم مشکلات روانی کمک می کند. علائمی از قبیل اختلالات افسردگی و اضطراب.

افرادی که تحت این درمان قرار می گیرند، حتی بعد از درمان نیز بهبود را در خود احساس خواهند کرد.

تفاوت روان درمانی تحلیلی با سایر روش ها

دکتر علیرضا جباری روانپزشک و رواندرمانگر هستند ، شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۵۴۹۰۸۲ تماس بگیرید .

اما روان درمانی تحلیلی چه تفاوتی با سایر روش های درمانی دارد؟

  1. در این روش، تمام تمرکز بر روی عواطف و نحوه ابراز آن ها قرار داده می شود. در گفتار درمانی، رفتارهای فرد مورد بررسی قرار می گیرد، در حالی که در روان درمانی تحلیلی، طیف وسیعی از احساساتی که فرد تجربه کرده، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
  2. در این روش، احساسات و عواطفی که بیمار از ابراز آن ها خودداری می کند، کشف خواهد شد. فهم این موضوع کمک می کند تا درمان برای بیمار موثرتر پیش برود.
  3. شناسایی الگوهای تکراری رفتارها، افکار و احساسات. در برخی موارد، افراد از تکرار برخی رفتارها کاملا آگاه هستند، اما قادر به ترک آن ها نخواهند بود. گاهی هم پیش می آید که فرد هیچ گونه آگاهی از انجام رفتارهای ناسالم خود ندارد.
  4. گفت و گو در خصوص تجربیات گذشته. در این روش درمانی، در خصوص تجربیات حال و گذشته بیمار صحبت می شود و این کار بر عملکرد بیمار نیز تاثیر خواهد گذاشت. روان درمانی تحلیلی به بیمار کمک می کند تا گذشته خود را کشف کند و بداند که تجربیات گذشته چگونه بر زندگی حال و آینده تاثیر می گذارند.
  5. در این روش درمانی، روابط فردی بیمار نیز بررسی می شود.
  6. از آن جایی که روان درمانی تحلیلی، درمانی است کاملا شخصی، ارتباط میان بیمار و روان درمانگر، مهم ترین بخش روند درمان می باشد.
  7. در این روش این امکان برای بیمار فراهم می شود که آزادانه بتواند افکار و احساسات خود را کشف کند، در حالی که در سایر روش های درمانی، هدفی برای مشاوره و درمان در نظر گرفته می شود و هدف محور هستند. بیمار به راحتی می تواند در خصوص ترس ها، آرزوها و یا سایر خواسته های خود صحبت کند.

در پایان این که،

روان درمانی تحلیلی، تنها روش درمانی است که بیمار می تواند به ضمیر ناخود آگاه خود دست پیدا کند. در این روش درمانی، بیمار می تواند در خصوص افکار، احساسات و تجربیاتی که قادر به بیان آن ها نیست،  به راحتی صحبت کند.

ضمیر ناخود آگاه ما بر روی رفتارهای ما در زندگی حال و آینده تاثیر می گذارد و می تواند زمینه ساز بروز مسائل و مشکلات در آینده باشد.

دکتر علیرضا جباری

دکتر علیرضا جباری

متخصص اعصاب و روان و رواندرمانگر در تهران، دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان،  دارای گواهینامه بین الملی در درمان های متمرکز بر هیجان Emotion focused therapy تحت نظر Juliett beeking، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دوره تخصصی رواندرمانی و تراپی تحت نظر اساتید و سوپرویژن از اساتید مربوطه، روانپزشک و رواندرمانگر سازمان بین اللملی پزشکان بدون مرز در پروژه جنوب تهران از سال 98 تا کنون، روانپزشک و رواندرمانگر در بیمارستان بین اللملی کیش از سال 97 تا کنون
برچسب ها:
مقالات مرتبط
راه های درمان فوبیا و انواع آن

راه های درمان فوبیا و انواع آن

فوبیا یا هراس زدگی از جمله اختلالات روان شناختی است که در افراد مختلف موجب بروز ترس و هراس در موقعیت های خاص می گردد. فوبیا در دسته اختلالات اضطرابی قرار می گیرد و با علائم و نشانه هایی خاص همراه...

اختلال شخصیت اسکیزوئید 

اختلال شخصیت اسکیزوئید 

اختلال شخصیت اسکیزوئید (SPD) یک بیماری مزمن و فراگیر است که با انزوای اجتماعی و احساس بی تفاوتی نسبت به افراد دیگر مشخص می شود. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، اغلب به عنوان افراد دور یا گوشه...

علائم اعتیاد به ماده مخدر گل و درمان آن

علائم اعتیاد به ماده مخدر گل و درمان آن

این روزها نام ماده مخدر گل زیاد به گوشمان می رسد. ماریجوانا که با نام گل در میان افراد شناخته می شود، یکی از مشتقات شاهدانه محسوب می شود. مصرف گل، این مادّه مخدر تاثیر مستقیمی بر سیستم اعصاب مرکزی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 9 =